Avrupa Voleybol Şampiyonası İzmir-İstanbul

Tüm ülkemizi ve İzmir'i daha yakından ilgilerdiren bir organizasyon bugün başlıyor.

Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası, İzmir ve İstanbul'da oynanacak karşılaşmalarla bugün başlıyor. Türkiye'nin ev sahibi olarak doğrudan katıldığı ve ilk kez mücadele edeceği şampiyonanın ilk gününde Milli Takım'ımız İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda saat 20.30'da Almanya ile karşılaşacak.

Gruptaki ikinci maçını cumartesi günü 20.00'de Polonya ile oynayacak olan voleybolcularımız, son maçını ise pazar günü 17.30'da Fransa ile yapacak.

Türkiye, Almanya, Fransa ve Polonya ile (A) grubunda yer aldı.
(B) Grubu'nda Rusya, Finlandiya, Estonya, Hollanda,
(C) Grubu'nda İspanya, Yunanistan, Slovakya, Slovenya,
(D) Grubu'nda ise Sırbistan, İtalya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti mücadele edecek.

A ve C grup maçları İzmirde, B ve D grubu maçları İstanbul'da oynanacak.

Açılış töreni, 3 Eylül'de 20.30'daki Türkiye-Almanya maçı öncesinde yapılacak. 19.15'te başlayacak açılış töreninde "Buluşma" adlı gösterisiyle 40 kişilik Shaman Dans Grubu sahne alacak.

Grubumuzdaki güçlü rakiplerimizi tanıyalım:

(A) Grubu'ndaki rakiplerinden Almanya, 2007'deki şampiyonayı 5. bitirdiği için bu yılki turnuvaya doğrudan katıldı.

Elemelerde (C) Grubu'nda yer alan Fransa, grupta Makedonya, Belarus ve Bosna Hersek ile eleme maçlarında oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrılırken, rakiplerine sadece 1 set verdi.

Polonya ise, aldığı 4 galibiyet ve 2 mağlubiyetle eleme grubunda Estonya'nın ardından 2. sırada yer aldı ve bir üst turda Belçika ile eşleşti. 2-3 ve 3-2 biten maçların ardından averajla belçikayı eleyerek şampiyonaya geldiler.

Anlaşılan o ki sağlam rakiplerimiz var.

Ayrıca A Milli Voleybol Takımımız, 6. kez katıldığı şampiyonada bugüne kadar yaptığı 41 müsabakada 18 galibiyet ve 23 mağlubiyet aldı.

Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği'nin (FIVB) Dünya sıralamasına göre Polonya topladığı 94,5 puanla 7., Almanya 42 puanla 14., Fransa da 34,5 puanla 17. sırada bulunuyor. Türkiye ise 8 puanla 42. sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder