kendi ezikliğinin suçunu tanrı'ya atan insan

kendi ezikliğinin suçunu tanrı'ya atan insan ve "internet dini" üzerine bir kaç kelam.....



bu güruhun durumu aslında çok arabesktir..ve evlerinde kimseye çaktırmadan gizli gizli müslüm gürses, ferdi tayfur , emrah vs... dinlerler...dışarda ise gotik takılmayı tercih ederler.
yaşadıkları bi takım şeyler onları yaralamıştır...evet elbette kuşkusuz insan bir takım şeylerden etkilenir hayatta..

Evet hayat bizleri örselemiş olabilir, annemiz küçükken terlikle bizi dövmüş olabilir, sevgilimiz bizi terketmiş,istediğimiz convers’i alamamış,beğendiğimiz hatunu eve atamamış olabiliriz..

Ama işte benim bahsedeceğim bu kişiler ya çok saftırlar ya da çok bencildirler ki hayatta yaşadıkları bu eziklik yıllar geçtikçe onları tanınamaz hale gelmiş bir insan yapmıştır....İki ihtimal vardır..Ve işte bu iki ihtimalden biri onları bu arabesk duruma sürükler.Bunlar her boku allaha atarlar, atarlar, atarlar,,sonra inanmıyorum havasına girerler...bir gün deist bir gün ateist öbür gün agnostik olur çıkarlar...içine düştükleri kendi boktan durumları yetmezmiş gibi bir de etraflarındaki diğer insanların da hayatlarını bok etmeye çalışırlar.

hem tanrıya inanmazlar hem de yeri geldiğinde tüm savaşların tüm zulümlerin suçunu o iki dakika önce inkar ettikleri tanrıya atmaktan çekinmezler...size de bu ne çelişki bu ne çıldırtan denge aga ? demek düşer..

Bunların saf olanları iyi niyetlidirler aslında...Bunlar gerçekten arayış içinde olanlardır.

Fakat ikinci grup yani bencil olanları akıllara zarardırlar...Bunlarla başa çıkabilmek zordur..Hani dinsizin hakkından imansız gelir derler ya bu egoizm taraftarlarının üstesinden işte o imansızlar bile gelemez...!
Bunlar da bir sonradan görmelik hakimdir ki işte bu özellik zaten ezikliğin temel ana vazgeçilmez unsurudur.Bunlar kendilerini kanıtlama çabası içerisindedirler..Aslında bir dünya görüşleri olmasa da , dünya-insanlık işleri siklerinde bile olmasa da insanlara hoş görünmek adına kendilerine sözlüklerden, ansiklopedilerden savunacak uygun bir ideoloji bulurlar ve onu seçerler kendilerine.

Bunlar kolay etki altında kalan insanlardır aslında.Medyanın propagandasına çabuk kanarlar..FW mailler bunlar için vazgeçilmez bir ibadet tarzı olmuştur..İnternette gördükleri her şeye gayet kolayca inanabilir bunlar...Bu tip insanların günümüzde inandıkları tek şey aslında internettir... (baknz.. Aramaya inanmak)

Bunların inandıkları dinin adı “internet dini” dir...Kutsalları google , peygamberleri ekşi sözlükvari oluşumlardır.İnternet dininin emirlerini MSN ve Facebook gibi yollarla tüm sanal alem insanlığına tebliğ ederler.Kaynaklar, kütüphaneler, arşivler ve tarihin hiçbir önemi yoktur.Üniversite kürsülerinde, kütüphane ve arşivlerde saçlarını beyazlatan profosör amcaların hiçbir ehemmiyeti yoktur..Onların uğraşları beyhude çabalardır...

Neyse konuyu dağıtmayalım...Evet hem Tanrı’ya inanmayıp (gerçekten inanmayanlara saygım sonsuz) ya da daha doğrusu sürekli inanmadığını söyleyip, karılı kızlı ortamlarda şekil yapmaya çalışıp , hem de en ufak bir aksilikte isyan edince ortalıkta küfredecek bir varlık aramak bir çelişkidir arkadaşlar...Yapmayalım diyorum ,gözünüzü seveyim.

Şu üç günlük dünyada, yarın bir gün hepimizin geberip gideceği bu alemde, insanlara hoş görünmeye çalışmak yerine yaratıcıya hoş görünmeyi tercih etmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ben şahsen...Az önce dediğim gibi gerçekten inanmayan insanlara, onlar bana saygı gösterdiği sürece benim de saygım ve hoşgörüm sonsuz...

Benim bu yazıyla sözüm etraftaki bazı “şekil olmuş şöbiyet güzellerine”, benim laflarım ne olduğunu bilmedikleri bir şeye (herhangi bir şeye bu farketmez) körü körüne inanıp işin fanatikliğine giden ve bu yolla ortam yapmaya çalışan ortamsız çapsızlara...Evet lütfen en azından şunu yapalım hayatta neyi savunuyorsak savunalım neye inanırsak inanalım ama sağduyuyu , hoşgörüyü, başkalarına saygıyı , vicdanı, akılı elden bırakmayalım....Hepinizi al yanaklarınızdan, top sakallarınızdan, jöleli saçlarınızdan, lewis kotlarınızdan öpüyorum...saygılar sunuyorum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder