Kan grubu pankreas kanseri riskini belirliyor


B grubu kanı olan kişiler 0 grubuna oranla yüzde 72 daha fazla pankreas kanserine yakalanma riski taşıyorlar.

ABC'nin sitesinde yer alan habere göre, en ölümcül kanserlerden biri olan pankreas kanserine B grubu kanı olan kişiler 0 grubu kanı olanlara oranlara yüzde 72 daha çok yakalanıyorlar. 0 grubuna kıyasla AB grubu yüzde 51, A grubu yüzde 32 daha çok panreas kanserine yakalanma riski ile karşı karşıya bulunuyor.

The Journal of the National Cancer Institute'nin 1970 ve 1980'lerden beri izlediği 107 bin 503 kadın ve erkeğe dayanarak açıklanan bu araştırma pankreas kanserine yakalanma nedenlerini bulabilme noktasında önem taşıyor.

Dana-Farber Kanser Enstitüsü and Harvard Tıp Okulu'ndan Dr. Brian Wolpin bulguların gelecekte pratik görüntüleme yöntemlerinin gelişmesinde rol oynayacağını söylüyor. Wolpin, "Kan grubu ve pankreas kanseri arasındaki bağ bilim adamlarına hastalığa bağlı biyolojik mekanizmalarda yeni bir anlayış getiriyor" dedi.

Avustralya Sağlık ve Sosyal Yardım Enstitüsü'ne göre, yılda yaklaşık 2 bin kişi pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Pankreas kanseri sıklıkla çok çabuk vücuda yayılıyor ve birçok insanda ileri seviyeye gelene kadar tespit edilemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder