Kadın-Erkek ve Tanrı Teorilerim

İnsanlığın ilk çağlarından beri kadın ile erkek arasındaki rekabet ve çekişme hep süregelmiş bilinen bir mevzudur. peki tanrı neden erkek ve kadin diye iki ayrı şekilde insan yarattı elbette bu sorunun cevabını bilemiyoruz :) ama birkaç tahminimiz var tabi ki..

1'inci teori: Tanrı kadını yarattı ve ona göz kulak olsun, sıkılınca güldürsün, zeka ve mantık gereken hesapları planları kadınların yerine yapsın, ağlayınca teskin etsin, her sıkıtısını göğüslesin, kadın evde yatarken erkek akşama kadar eşek gibi çalışıp alışverişlerini, kredi kartı borçlarını ödesin, köpeğini gezdirip annesine baksin diye erkeği görevlendirdi. biraz mantıklı gibi ama hemen karar vermeyin, şüpheci olun.

2'inci teori: Tanrı erkeği yarattı, baktı ki erkek kendi gücüne zekasına çok güveniyor ve durmadan dünyada düzeni bozuyor hatta sonunda kendine tanrı rolu çıkarıyor.. tabi tanrı buna çok kızdı ve insanoğluna bir ders vermek için erkeğin gücünü zekasını perişan eden hoş varlıklar kadınları yarattı. böylece rövanş alınmış oldu. erkeğin gücü kadının çekiciliği ve kurnazlığına mağlup oldu.

3'üncü teori ki bu en çok beğeni ve kabul görmüş olanıdır: kısmen 2inci teoriye de benzzemektedir.. şimdi tanrı erkeği yaratır, ama erkek dünya işiyle futbolla iddaa ve para ile o kadar yakından ilgilenmektedir ki, tanrıyı ve ona karşı görevlerini unutur. tanrı ise kendisini hatırlatmak için erkeğin hoşuna gidecek olan şirin varlıkları gönderir. bunu gören erkek heyecan ve büyük bir aşk-şevk ile aman tanrım diye haykırır. bizim kültürde ise erkeler kadınları görünce ardından "Allahhh be!" diye bu geleneği devam ettirmektedir.

bir kanıt: bazı nerd herd mensubu arkadaşların, gece gündüz ders ve kod aşkıyla yanıp tutuşurlarken, kütüphanede yolda otobüste hoş ve şirin veya sarışın ya da modaya uygun kıyafetli bir kadını görünce hep birden veya asenkron olarak Allah! diye haykırdıkları görülmüştür :D bu da 3üncü teoriye bir örnektir.

şimdi de bir başka kanıt: tanrının varlığından süphe duyan arkadaşlara bile o heyecanla Allah dedirten başka bir etmen olamaz kadından başka :) kadınlar erkekleri imana getirmek için gönderilmiş birer işaretcilerdir. özetle "It was the signal!"


not: bunlar tamamen hayal ve benim ortak ürünümüzdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder